27 ene 2023, 12:00

Всичко си остава в чата 

  Poesía » De amor
215 0 3

      

  Всичко си остава в чата

 

Баба Пенка се замисли,

скучно ѝ е много днес

и във Фейса профил ще си прави

да си чати тя нощес.

 

Първо име взе да търси,

нейното е демоде.

Пеломена ще се кръсти,

тъй звучи ѝ по-добре.

 

Снимка на актриса сложи –

с красота и много чар.

И написа „Аз съм секси,

притежавам много жар.“

 

Даде информация, че прави

скоро двадесет и пет,

търсела приятели отбрани,

пиела уиски с лед.

 

И започнаха покани

да валят, валят отвред.

Баба чати си със всички,

няма скука, всичко е наред.

 

Ще си търси някой готин

да я води на море

и живота труден селски

да живее тя не ще.

 

Нощ, дванайсет вече чукна,

ето, пише ѝ един:

–Здрасти, здрасти! Как си, скъпа?

–Здрасти, скъпи, кой си ти?

 

–Аз съм Петьо, Петьо Клюна

и красавец съм голям!

Ти си готина и мила,

ще си паснем вече знам!

 

–Аз съм стилна и красива,

снимката си ми видял.

Не обичам да се хваля,

но в леглото съм пожар.

 

–Ще ти пратя моя снимка

много, много съм добър!

Ти ще станеш моя фенка,

виж какъв съм силен аз!

 

Баба снимката получи.

Леле! Той е Аполон!

И веднага му написа,

че пък тя с прекрасен е балкон.

 

–Имаш ли си Петьо село

да ме водиш някой път?

Петьо отговаря мило:

–То се казва Горски рът.

 

Баба нещо се замисли.

Той от мойто село бил.

После хитричко попита:

–Дядо ти какъв е бил?

 

–Дядо горски бе във село.

Той добре си е и днес.

Има къща на два ката

и колица Мерцедес.

 

–Минчооо, ние сме роднини,

Къв ти Петър, къв ти клюн?

Аз съм баба Пенка, мили,

водя дядо ти  Триун.

 

Двамата във чата занемяха,

ама че резил и лош късмет,

къщите им са съседни,

виждат си се те през плет.

 

После бързо се разбраха

за позора да мълчат.

Всичко си остава в чата,

други ще ги утешат.

 

         Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??