Баба Пенка се замисли,
скучно ѝ е много днес
и във Фейса профил ще си прави
да си чати тя нощес.
Първо име взе да търси,
нейното е демоде.
Пеломена ще се кръсти,
тъй звучи ѝ по-добре.
Снимка на актриса сложи –
с красота и много чар.
И написа „Аз съм секси,
притежавам много жар.“
Даде информация, че прави
скоро двадесет и пет,
търсела приятели отбрани,
пиела уиски с лед.
И започнаха покани
да валят, валят отвред.
Баба чати си със всички,
няма скука, всичко е наред.
Ще си търси някой готин
да я води на море
и живота труден селски
да живее тя не ще.
Нощ, дванайсет вече чукна,
ето, пише ѝ един:
–Здрасти, здрасти! Как си, скъпа?
–Здрасти, скъпи, кой си ти?
–Аз съм Петьо, Петьо Клюна
и красавец съм голям!
Ти си готина и мила,
ще си паснем вече знам!
–Аз съм стилна и красива,
снимката си ми видял.
Не обичам да се хваля,
но в леглото съм пожар.
–Ще ти пратя моя снимка
много, много съм добър!
Ти ще станеш моя фенка,
виж какъв съм силен аз!
Баба снимката получи.
Леле! Той е Аполон!
И веднага му написа,
че пък тя с прекрасен е балкон.
–Имаш ли си Петьо село
да ме водиш някой път?
Петьо отговаря мило:
–То се казва Горски рът.
Баба нещо се замисли.
Той от мойто село бил.
После хитричко попита:
–Дядо ти какъв е бил?
–Дядо горски бе във село.
Той добре си е и днес.
Има къща на два ката
и колица Мерцедес.
–Минчооо, ние сме роднини,
Къв ти Петър, къв ти клюн?
Аз съм баба Пенка, мили,
водя дядо ти Триун.
Двамата във чата занемяха,
ама че резил и лош късмет,
къщите им са съседни,
виждат си се те през плет.
После бързо се разбраха
за позора да мълчат.
Всичко си остава в чата,
други ще ги утешат.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены