20 mar 2015, 7:52

Втори дубъл 

  Poesía » Otra
485 0 0

Поредна нощ безсънна. Но този път не е любовна.

И без приятелска компания, без шумни спомени…

Без музика, без танци, без разговори задушевни,

Сама останала да търся грешките във времето.

 

И връщам лентата. Натискам „пауза” през няколко минути.

И действия, и думи, и обещания заглъхват…

И гледам филма тъй познат, във който имам главна роля.

И за награда даже се редих, не прецених и другите актьори.

 

А вярвах досега във всяка реплика, във всеки епизод.

Уви, продукцията пропадна. И режисьорът се оказа лош.

Сега се взирам втренчено в екрана, Извадила съм празен лист.

Участниците същите ще бъдат, но нов сценарий ще напиша.

 

Ще вярвам пак във думи, обещания и действия,

За жалост тоя Път непредвидим е. Осеян е с премеждия.

И тайно се надявам да няма друг провал.

За „втори шанс” съгласна съм, за трета грешка няма жал.

© Елена Даскалова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??