26 jul 2012, 23:53

Вятър с порив приластен 

  Poesía » De amor
539 0 0

Вятър с порив приластен


 

Преди да съмне… ей така духах си и си летях…

и в ранна здрачина

нещо в далекото сякаш че съзрях.

 

Хълм със параклис – насред поляна.

 А до него…!?  Жена се къпе сама във росата,

 в нежност пеперудена обляна.

 

Мислех да не се закачам. И да я подмина.

Все пак вятър - е от мъжки род,

а с жена - и то такава… и бяхме си само  двамина…

 

Но тя ме погледна нежно, изгарящо и чаровно

… да ù устоя, уви не успях - дъх притаих! 

Стана ми лилаво, даже съдбовно…

И росата от тялото женско бързо и страстно напих.  

 

На ласките мои тя споделено отвърна…  

и беше обилно!

С целувки въздушни обсипа ме нежно…

и беше гальовно!

С душа и сърце прегърна ме силно…

и беше любовно!

 

И хубаво беше!

И много повече и от добре.

Брей тази чаровница омайна, 

дали бе истина, или визия нетрайна?

И от где ли се взе?

 

Оставих я там! Любена, доволна и морна –

в тучната зелена трева,

понесох се с вой утолен над полята…

но с радост дълго ù галих косата –

и тутакси  Слънцето бавно изгря! 

Rygit 

 

© Ригит Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??