`Вятърът...
Какво е Вятърът?.. Не е ли
когато въздухът се движи
развял над земните предели
и ежедневните ни грижи?..
А Вятър е и урагана
разбунил водната стихия,
където влюбен в Океана
и моят Дух до днес се вие...
Не е ли Вятърът в платната
и в поривът им към Безкрая
и в оня ритъм на вълната,
със който тя брега дълбае?..
Нали той водил е моряците
загубили се във Стихията
и ги насочвал с тайни знаци
земи далечни да открият!..
Не е ли Вятър и миража
на фар примамващ във мъглата?..
... А гибелта на екипажа
разбил се с кораба в скалата?..
Не е ли Вятърът мечтата
ни оцеляла за Летене-
загледани към Необята
над нас, със тайнствени Вселени?..
Животът ни не е ли Вятър?..
Ту с нежен бриз, ту с порив бурен
той ни разнася по Земята
и вее като лист отбрулен...
А Любовта не е ли Вятър
(най-ураганния възможен!)
когато страстите размята,
и завета е невъзможен?..
Какво е Вятърът?.. Не е ли
божественото в нас Начало?..
... Или пък може би сме взели
и нещо хубаво от Дявола?..
06-07.08.2012.
д-р Коста Качев
© Коста Качев Todos los derechos reservados