Aug 7, 2012, 10:08 AM

Вятърът... 

  Poetry » Phylosophy
364 0 4

`Вятърът...

 

Какво е Вятърът?.. Не е ли

когато въздухът се движи

развял над земните предели

и ежедневните ни грижи?..

 

А Вятър е и урагана

разбунил водната стихия,

където влюбен в Океана

и моят Дух до днес се вие...

 

Не е ли Вятърът в платната

и в поривът им към Безкрая

и в оня ритъм на вълната,

със който тя брега дълбае?..

 

Нали той водил е моряците

загубили се във Стихията

и ги насочвал с тайни знаци

земи далечни да открият!..

 

Не е ли Вятър и миража

на фар примамващ във мъглата?..

... А гибелта на екипажа

разбил се с кораба в скалата?..

 

Не е ли Вятърът мечтата

ни оцеляла за Летене-

загледани към Необята

над нас, със тайнствени Вселени?..

 

Животът ни не е ли Вятър?..

Ту с нежен бриз, ту с порив бурен

той ни разнася по Земята

и вее като лист отбрулен...

 

А Любовта не е ли Вятър

(най-ураганния възможен!)

когато страстите размята,

и завета е невъзможен?..

 

Какво е Вятърът?.. Не е ли

божественото в нас Начало?..

... Или пък може би сме взели

и нещо хубаво от Дявола?..

 

06-07.08.2012.

д-р Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??