18 nov 2014, 11:02

Вятърът... 

  Poesía » Filosófica
336 0 1

 

Вятърът...

 

Огънати дървета доземи

и облаци разкъсани,

в които бягат огнени луни,

светкавици и тътени...

 

Във миг полита птица като стон

над бездна развълнувана,

а дързостта е символ и закон,

и стил на съществуване...

 

Пространството е форма на живот,

а свободата и талант, и вдъхновение,

безумието е предвиден ход,

понякога единствен за да оцелеем...

 

... А Вятърът, с копнеж непостижим,

ни учи да живеем ураганно-

след Бурята напред да продължим

и да оцелем прави, главно!...

 

Коста Качев,

след Бурята

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "... А Вятърът, с копнеж непостижим,
    ни учи да живеем ураганно-
    след Бурята напред да продължим
    и да оцелеем прави, главно!..."
    Поздравления за философската творба!
Propuestas
: ??:??