30 oct 2012, 23:37

Въображението на мъртвите 

  Poesía » Civil
444 0 0

В преследване издъхват

последните коли.

Дъждът едва вали,

а устните пресъхват.


Във кървавия студ

се гонят бели вихри,

отчаяни молитви 

със вятъра мълчат.


Града изпепеляват

мътрвешки мними стъпки 

и спомени навяват

за своите разходки.


Как тука са вървели

краката на дъгата,

и шарени, хвърчати

са пели за живота.


Как тичали са волно

без страх от самотата,

смъртта, и неуморно 

мечтали са с децата.


Сега градът е мъртъв,

останал без дъгата

и скришом се навъртат

у него плашилата


на призраците ледни,

които за последно

с живота помечтават

да идат на разходка.



София,

30 октомври 2012 

есен

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??