Защо ни е животът без вълнения,
без радости, без сълзи, без мечти?
Та ние трябва да гориме вдъхновени,
събудени от обич да летим!
Защо ни е животът без илюзии,
без малко и измислени неща?
Не можем ли във делничната грубост
да посадим дръвче на нежността?
Навярно ще ми кажете: "Не можем,
защото днес светът се промени".
Но трябва ли да бъде все отложен
стремежът ни да станем по-добри?
© Сафия Сандерс Todos los derechos reservados