Да сънувам или да съм будна?
Два въпроса. А отговорът е един. Но ми е трудно.
Кое от двете предпочитам ли? Не зная...
Измамните ми сънища, изпълнени със спомени,
или пък да преживея на мечтите края?!
Насън в очите аз виждам себе си,
наяве - не мен гледат, странен си, отнесен си...
Насън ме целуваш и сутрин, и вечер с усмивка.
Наяве - сама да се будя ще трябва да свиквам.
Насън ми подаваш ръка, за да не падам,
наяве - ожулвам колене и лакти. Но все пак ставам.
Насън ми говориш за нашето бъдеще,
наяве - без теб дори настоящето не е същото.
Насън пътешестваме, откриваме нашия нов свят,
наяве се лутам и скитам, но в кръговрат.
Насън те очаквам, когато си идваш в дома ни,
наяве - никой не идва. Само забравата.
Насън аз огънят бях, а ти беше водата,
наяве пожар, за да има - я няма искрата.
Насън кълнеше се във вярност някаква и във любов,
наяве - оказва се друго - за моята обич не бил си готов.
Насън ми казваше, че цял живот мен си търсил,
наяве - да ме забравиш ти искаш. И бягаш. И бързаш...
А дали сънят ще стане реалност както преди?
Може би... Може би...
Но всъщност...
Едва ли.
Въпрос на мечти.
© Александра Todos los derechos reservados