4 may 2024, 12:49  

Въпроси 

  Poesía » Filosófica
97 0 0

Колко сълзи попила е земята 

и осолили са гранитната й плът, 

и колко кръв невинна е пролята 

по улиците на човешкия ни път?

 

Все въпроси с много неизвестни 

толкова далечни, но и близки -

Вечни са човешките ни песни,

но нетрайни са неказаните мисли...

 

Пътят ни минава през зли ери,

кървави пътеки, грозни сцени,

богове различни, странни вери

и сълзи в гранита заледени. 

 

Но къде ли води ни в безкрая

и какъв ли ще е този свят?

Вярвам, че пътуваме към Рая,

но възможен ли е той... без ад?...

 

28.06.2001.

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??