3 may 2017, 13:29

Въпросително 

  Poesía » Otra
707 2 3

Плашиш ли се от страха си,

когато срещаш неизвестно?

Позагубваш ли духа си,

когато нещо не е лесно?

 

Усещал ли си отчужденост,

към някой друг, на първа среща?

Почувствал ли си убеденост,

че някой и преди си срещал?

 

Загърбвал ли си се нацяло,

когато е в беда приятел?

И може би те е боляло,

заподозреш ли го в предател?

 

А битовизмът как изцежда,

и губиш хъс за принадлежност?

Изпълвал ли си се с надежда,

в миг на пълна безнадеждност?

 

Полюсно се колебаеш,

щом не чувстваш убеденост?

Дали пък ще се опознаеш,

заложиш ли на раздвоеност?

 

Можеш ли да подразбираш,

кое е вярно или грешно ?

Дали да тръгваш или спираш?

......................................................

Опиташ ли – вървиш успешно !

 

© Мария Божкова Todos los derechos reservados

01.05.2017 год.

МаЖор 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • О, да, познати усещания и въпроси! Поздравления за стихото, Мария!
  • Да на повечето въпроси. Но докато не опиташ, няма как да знаеш. Шоздравления за стихотворението!
  • Хареса ми и се замислих над въпросите.
Propuestas
: ??:??