Плашиш ли се от страха си,
когато срещаш неизвестно?
Позагубваш ли духа си,
когато нещо не е лесно?
Усещал ли си отчужденост,
към някой друг, на първа среща?
Почувствал ли си убеденост,
че някой и преди си срещал?
Загърбвал ли си се нацяло,
когато е в беда приятел?
И може би те е боляло,
заподозреш ли го в предател?
А битовизмът как изцежда,
и губиш хъс за принадлежност?
Изпълвал ли си се с надежда,
в миг на пълна безнадеждност?
Полюсно се колебаеш,
щом не чувстваш убеденост?
Дали пък ще се опознаеш,
заложиш ли на раздвоеност?
Можеш ли да подразбираш,
кое е вярно или грешно ?
Дали да тръгваш или спираш?
......................................................
Опиташ ли – вървиш успешно !
© Мария Божкова Все права защищены