Мечатя за рекламите на Вегас,
да си направя снимка пред Хеопс.
От Айфеловата Париж да гледам
и отново да премина Дунав мост.
За чеверме мечтая в Родопа,
да пия в Япония поне едно саке,
дa литна с междузвезден кораб
и да погледам Земята от далеч.
Но в миг - О, критика позната!
Проговори пак моя вътрешен глас!
- Спри с тез мечти и слез на Земята!
- И дай ако можеш на гладния Хляб!
© Пепа Деличева Todos los derechos reservados