ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
Словото – Бог е Словото
Как да зарадвам Словото,
като го няма новото –
Да седна да го изпиша,
весело в мене да диша...
Къде се скриха птиците?
Колко са тъжни жиците!
Ранена е България –
повтаря скръбна ария...
Възкресение Христово
тука пристига отново!
Празник със празни кесии –
болката кой ще изтрии?
Дигат се богаташите –
празнуват със апашите.
Стягят колани бедните
до дупките последните.
Господи – Боже Велики,
виждаш ли нащите мъки –
брат брата вече продава
заради пари и слава...
Чуй ме Ти, Боже Праведни –
над България надникни!
Докосвай, Боже, сърцата!
Раздавай според делата!
Само ти си ни утеха!
Само в Тебе е успеха!
Твоята сила могъща
справедливостта да връща!
© Стойна Димова Todos los derechos reservados
Поздрав и ведър ден!