12 abr 2022, 15:07

Възприятия 

  Poesía
459 7 5

За някои съм черната овца,

за други пък, съм лястовица бяла.

Жив пъзел, разноцветни стъкълца,

изправени пред криво огледало.

 

За някои съм ангелско крило,

за други – гад проклета съм, навярно.

За всичко – и било, и не било

причина съм. И следствие коварно.

 

Дали защото нося, вътре в мен

и черната, и бялата магия,

но който се допре до моя ден,

различен образ може да открие.

 

И всеки се държи за онова,

което е видял или усетил,

а после спорят  -  лоша съм била

или сияен лъч сред  ледовете.

 

А аз не съм ни лоша, ни добра.

Представите си, всеки сам рисува,

каквото носи, вижда го в света

и вярва, че у мене съществува.

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??