Поука... що е това?!
Да направиш грешка, но да я поправиш,
да не страдаш за своите беди...
а не да я повтаряш и повтаряш...
докато сърцето ти тупти...
Прошка що е?
Да направиш чудо,
да простиш...
да се поставиш на място чуждо...
и живота чужд да не рушиш...
И този ранен нека вземе си поука...
нека не повтаря грешки, както ти...
нека животът му не бъде несполука,
нека и той на теб да ти прости...
В противен случай ще допуснеш друга грешка...
ще се чудиш как можа...
Как можа прошка
да поискаш, когато ти другимо
не даде сама...
© Мария Стойкова Todos los derechos reservados