Малко беличко яйце!
Туй е мойто сърчице!
Жълто слънце вътре плува,
а белтъкът се вълнува.
Много страх и много стрес!
Че война се води днес!
Унищожава се живот!
Кървави реки от брод до брод!
Как живот през тях да мине?
Стресът кога ли ще отмине?
Повредено е малкото яйце!
Боли ме крехкото сърце!
Аз искам мир и свобода!
Живот различен да има по света!
Да е пъстро, чисто, живо!
Да е мило и красиво!
Моето сърце ще си отиде,
в едно със множество сърца,
увредени от война!
Но ще дойдат други малки яйчица!
Трябва да са здрави и да пазят света!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados