13 abr 2014, 0:39  

Ясновидка 

  Poesía » De amor
666 0 0

Ясновидка

 

Видях се във очите на момиче.

И хукнаха годините назад

към изгрева на първото: „Обичам те!”

 

Видях очите на момчето.

В очите на момчето теб видях!

... и стихове, и стихове валяха!...

 

... И звънна капка, и цвят се отрони...

И ме понесе вихрен въртоп.

Завъртяха се на Вивалди сезоните

като в шарен калейдоскоп!...

 

Видях се във очите на момиче.

И на момче, което

толкова на теб прилича!

 

И чух ръцете им да си говорят.

А аз съм ясновидка.  И видях.

Пред тях Сезам ще се отвори!

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??