Ясновидка
Видях се във очите на момиче.
И хукнаха годините назад
към изгрева на първото: „Обичам те!”
Видях очите на момчето.
В очите на момчето теб видях!
... и стихове, и стихове валяха!...
... И звънна капка, и цвят се отрони...
И ме понесе вихрен въртоп.
Завъртяха се на Вивалди сезоните
като в шарен калейдоскоп!...
Видях се във очите на момиче.
И на момче, което
толкова на теб прилича!
И чух ръцете им да си говорят.
А аз съм ясновидка. И видях.
Пред тях Сезам ще се отвори!
© Роза Стоянова Все права защищены