Дръж деня си в юзди!
Да не литва напред!
Светлината гнезди
сред симфония в лед.
Бъдещето тъче
пълен с тайни килим.
Свири в унес щурче
в някой спомен незрим.
Никой, никой не знай
там зад ъгъла кой
се е скрил и мечтай
да направиш завой,
да се спънеш в любов....
Ти света обяздѝ.
И за нежност готов,
скъсай всички юзди.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados