Българио, от теб по-мила няма
с език по звучен и от песен
в ту мажорна, ту минорна гама,
език – красив, но не и лесен.
Своят път проправят днес в нашето слово
думи произлезли не от нашия език,
а такива взети на готово
и белязани с чуждий лик.
А жаргонът – този феномен
все по-популярен става.
В един миг всеки ще остане изумен,
но какво ли друго му остава?!
Затова, народе, проумей,
че ти отговорност носиш за словото си родно,
пази го и с щастие живей,
да е уникално – с ничие чуждо да не е сходно.
© Анн Todos los derechos reservados