1.05.2007 г., 15:51 ч.

за българският език 

  Поезия
636 0 3

Българио, от теб по-мила няма

с език по звучен и от песен

в ту мажорна, ту минорна гама,

език – красив, но не и лесен.

 

Своят път проправят днес в нашето слово

думи произлезли не от нашия език,

а такива взети на готово

и белязани с чуждий лик.

 

А жаргонът – този феномен

все по-популярен става.

В един миг всеки ще остане изумен,

но какво ли друго му остава?!

 

Затова, народе, проумей,

че ти отговорност носиш за словото си родно,

пази го и с щастие живей,

да е уникално – с ничие чуждо да не е сходно.

© Анн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • мерси на всички ви
  • Добре дошла, Ани!
    Винаги се възхищавам когато младите пишат за България!Все пак тя не е забравена!Поздравявам те за родолюбния стих!6
  • Патриотично!
Предложения
: ??:??