19 dic 2015, 19:49

За човека 

  Poesía » Civil
233 1 0

За Човека

И ей така от памтивека,
пълзи по стълбата Човека,
да трупа пари и имоти,
да овладява чежди квоти!

Да прави свойто "шушу-мушу",
да пълни алчната си гуша...
Навярно както си разбрал,
на другите да прави кал!

Той търси чужди мръсни ризи,
от гафове да прави кризи,
а за Власт и за Кормило,
той дава всичко "драго- мило".

А пък до кацата със мед,
той гледа да е най отпред...
Облизвайки си благинките,
във ъгъла стои, на скрито...

Щом прати някого на "харакири",
празнува скришно с каса бири...
Стои  не ял и не мирисал,
той само в туй намира смисъл!

Той при Човешкия морал,
дори за миг не се е спрял!
И така от памтивека,
по Стръмното пълзи човека!
13.10.2013г.София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??