15 jul 2020, 10:20

За чумата и грипа 

  Poesía » Civil
627 1 3

Тя, чумата, храни Прасета отбрани,
а здрави прасета загробва във ями.
Сега ще гриземе все вносни джолани,
а евросубсидии бяха изпрани.
Народа понесе го без много драми
и с поздрави страстни към нечии мами.

 

Но ето, че нов вирус нападна страната
и време дойде да загробим раята.
Да ни „опазят” ни взеха лицата,
тя маската пазела брата от брата?!?!
Отиваш във парка, ухаят цветята,
а ти все си душиш вкуса във устата.

Сега сме във потрес и социална драма,
индустрия трябва ни, индустрия Няма!
Туризма уби го една карнтина,
а вече си плащаме вносна сланина.
Е, пак ще прославяме нечии мами
и после ще ходим ...да сеем банани!

 

Виновни сме ние, това си е верно,
живеем мизерно и мислим на дребно,
все чакаме някой да ни оправи,
а пък сме млади, и силни, и Здрави!
В ръцете си трябва да вземем съдбата
и други Прасета да гробим в земята.

 

02.06.2020г.

© Веселин Банков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??