7 abr 2021, 19:29

За да се сбъднеш в мен... 

  Poesía » De amor
428 2 2

Роса и Слънце, Слънце и роса…

Светът навън е скучен и суров.

Забравих мрачните си небеса,

когато смисъла видях – любов...
 

Сънливи сме. На двора две врабчета

съшиват (като нас) от обич дом.

Под меден глас на захарни звънчета

треперя в страховете от прело̀м.
 

Изплашена съм... няма да отричам.

За първи път допускам мъж така.

Да бягам… няма! Искам да обичам.

За теб ще бъда огън. И река.
 

Роса и Слънце, Слънце и роса…

Без теб денят ми ражда сивота.

И в жертва всеки страх ще принеса,

за да се сбъднеш в мен – като мечта.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??