14 ene 2024, 13:30

За Диана 

  Poesía
186 0 0

Здравей Красавица омайна!

Блестяща в светлини небесни,

В червена топлина безкрайна

Биеща се в гърдит' ми тесни.

 

Здравей о Ти  Девойка скъпа!

Заради Тебе всяка нощ,

Ме мъчи болка гадна тъпа,

Разкъсваща сърцето ми с мощ.

 

Здравей о Ти - Безкрайна Радост!

В мечтите ми Душата Твоя,

Облечена в красота и Младост,

Ми шепна "Ти ще бъдеш Моя".

 

Само с едно име останах,

Със спомен за очи прекрасни.

И за мечтите се захванах,

За дни тъй мили, дълги, ясни.

 

Останах сам с една надежда, 

Че ще Те видя аз отново.

Всичко в мене до нея се свежда,

До едно съкровено слово.

 

Всичко в мене за Тебе страда,

И се надява в самотата,

Че не Ти нося аз досада,

Че не съм пешка във играта.

 

Че не съм само мигновение,

Което с времето става сиво,

Кат' във вятъра едно птиче пеене,

Коет' някога звучеше мило.

 

Чуй ме Красавице о моля!

Ще извървя аз път ужасен!

Със смелост и с най-силна воля!

За среща с взора Ти прекрасен.

 

Ще извървя път до звздите,

Ще се усмихна от далече

И ще ми светят пак мечтите,

С които се сбогувах вече.

 

Близо до нежният Ти лик,

В компанията ти тогази,

Със все сърце бих искал ази,

Да прекарам всеки моя миг.

 

 

Марк Малденов 

© Марк Младенов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??