5 may 2023, 0:36

За дружина бащина 

  Poesía » Civil
208 1 2

Задкулисна и подла борба на кукловоди -

кой дружина бащина да води!

Народът е конят насред реката,

събрал си багажа, с куфар в ръката

 

чака, объркат ли се работите тука,

вместо да срита отзад боклука,

да възира бързо за златна чужбина

зарязвайки дом, род, Родина.

 

Останалите куцо, сакато, дъртаци мнозина

при тежко ранената в сърцето Родина,

за Бог да прости със свещ в ръката

ще затворим на празната къща вратата!? 

 

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за взетото отношение, Таня! Бъди жива и здрава!
  • Истинско написано!
Propuestas
: ??:??