12 oct 2017, 15:33

За грозните патета 

  Poesía » Otra
473 0 0

Знам, че не искам, но те нося
като късче цветно стъкло,
неусетно порязваш вените,
аз се правя, че ми е все едно.


Не придирям. Не охкам дори.
Зная грозните патета
имат свои празни мечти,
разпилява ги вятърът.


Нямат смелост да искат,
пазят болките скришно,
всяка милост, проявена към тях,
е тежък товар унизителен.


И вървят по пътища криви,
и ги блъска неизбежен студът,
и се чувстват неприемливи,
колко навъсен си виждат света.  

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??