5 jul 2011, 20:26

За какво са ми обувки? 

  Poesía » De amor
1103 0 4

Боса пак ще тичам сред тревата,

вперила безмълвно поглед в небесата;

боса пак ще тичам в Пролетта,

а над мен в небето - птици на ята.

 

За какво са ми обувки?

 

Боса пак ще тичам по пясъка вълшебни,

а под краката ми - миди дребни;

боса пак ще тичам в Лятото,

а косата ще се вее като злато.

 

За какво са ми обувки?

 

Боса пак ще тичам сред листата

и безгласно ще докосвам дървесата;

боса пак ще тичам в Есента,

а вятърът ще носи песента.

 

За какво са ми обувки?

 

Боса пак ще тичам по снега,

замръзнали ще бъдат моите крака;

боса пак ще тичам в Зимата,

май ми се загуби вече римата...

 

За какво са ми обувки?

 

И боса пак ще тичам,

защото те обичам...

 

За какво са ми обувки?

© Бездарна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??