8 sept 2011, 21:23

За Любовта 

  Poesía » Otra
739 0 26


За Любовта

..............................................

 

керванът си върви и кучета го лаят

едва ли нещо скоро ще се промени

за тези, дето мислят си, че всичко знаят,

но аз не знам и чакам да ми пишеш ти

за чашата небесна радост и за слънчевата пита,

за любовта, която с теб в живота скита

 ******

в ливадите растяха маргаритки...

не ги запитах ни веднъж: "дали?", "или"...

заплитах думите на плитки и често им напомнях:

"нека му върви"... ”на онзи, който” ...  “до когато”...

изричах чувствата наум

и вече съм неистово богата -

разплитам радостта на стон и шум...

******

и мъката си има своите годишнини

облечени в кристална самота,

забравяме за днешния си ден

и спираме да дишаме - минута почит-

нека е за Любовта...

******

минута почит - колкото да се почувстват чисти

гнездата на очите от премрелите неистини

да вейне звездопадът

новата лъчиста лунна притча

да изтече на думите дъжда

да полетят след звуците мечтите

минута почит -толкова ù трябва на сълзата,

след нея ще попитам: ти къде прибра крилата?

******

облечена в търпението на светица,

на мисълта сред палнатата вощеница,

на чувствата в премръзналия храм

извикай: "Боже! Тук си! Знам!" 
поискай, молейки се, да посочи път

и не събличай радостта на крехката си плът

върви, за да изгубиш думите в делата -

така се търси Светлината

******

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??