27 feb 2015, 16:44

За мойто време и за мен 

  Poesía » Civil
268 0 0

 

За мойто време и за мен

Дойдох в света във смутно време...
Родих се в моя селски дом.
Градът от селото отне ме,
в душата ми той влезе с взлом...

Погледнах този свят във село,
с игри и мънички дела
и почнах да раста умело,
по всички селски правила.

На десет, стигнах до Четвърто,
когато дойде "Нова власт"...
И от тогава не ме свърта!
 Не се сработих с нея  аз.

Със тая чужда камарила,
поехме по различен път,
вземаха ни имота с сила,
и с прът ни вкараха във своя път!

И с данъците непосилни,
изметоха ни до троха...
и комунистите всесилни,
нагнездиха във нас  страха.

В туй време раснах и се учих,
в Драгойново и в Първомай...
Със зор в студенството се включих,
с ОФ бележка, то се знай!

Написах първата поема,
когато бях във шести клас.
Като Писач, се възприемах ,
и чаках своя звезден час!

В девети клас така се влюбих...
Със най-великата любов!
И там за дълго се загубих,
изглежда, че не бях готов!

Избраницата бе по-малка...
Баща й -туз във  Първомай.
Приготвил бе за нас пързалка,
нали бе фактор, във този край!

Той имаше за туй причини,
да пази свойта дъщеря!
Тя беше малка на години,
но  беше вече в любовта!

Аз тръгнах в Пловдив  да се уча
и станах там студент медик,
тогава обичта  получих,
и бях щастлив от този миг!

Напредвах в свойта медицина,
и щом завърших трети курс,
при моята любов заминах,
за София, във поход щур!

Събрах се с моята любима!
Не трябваше да се делим!
И бяхме като пълна рима,
но дойде ден да се делим!

Аз тук се срещнах със Алиса!
И станах нейния съпруг...
Тя с красотата  си  ме стъписа,
и аз по нея станах луд!

Завърших свойта медицина,
и със съпругата успях...
И още същата година,
  и заработих ... и не спрях!

Бях селски доктор, по селата,
засилих се да ставам спец!
И хванах Дявола си, за рогата,
във село...Някакъв Острец...

Там служих цели три години,
и още пет бях в Първомай...
След туй за София заминах,
и заживях, във този край!

Най-дълго служих аз във Спорта,
и станах спортен корифей,
и болните пратих по Чорта,
разбрах,  че  гъй ще  живей!

Така живота ми премина...
Аз пишех всеки божи ден!
И тъй година след година,
Пегаса винаги  бе с мен!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??