Да плачат могат само силните.
Тихичко... но с истински сълзи,
измиват те душите, чистят ги
от раните и кървави следи.
Мъжкарите не хленчат! Правилно!
Не сипят обвинения в нощта.
Не вдигат и юмруци заплашително
проклинайки жестоката съдба.
Посрещат ориста с достойнство
преглъщайки днес залъка горчив.
Те знаят, утре ще е непристойно
да кажат, че животът е фалшив.
Да плачат могат само силните,
приели в себе си и слабостта.
Мъжките сълзи са истинско
огледало... за пречистена душа.
© Таня Мезева Todos los derechos reservados