За нас са дните
делници безименни,
започващи и свършващи във пет,
защото в пот
обектите заливаме
и скъсаните нерви
са безчет...
При нас е тежка работа
без свършване,
при свръхвисоки норми
при това,
а Лустрото е другаде
и славата!
Животът ни се тътри
ей така!...
Не ни потупват бащински
по рамото...
По господарски
само ни гълчат!
Ний винаги
участваме във драмата...
И нашите кошмари
имат плът!...
28.06.1973г. Белмекен
© Христо Славов Todos los derechos reservados