Jun 29, 2012, 9:53 AM

За нас 

  Poetry » Civilian
338 0 0

За нас са дните
 делници безименни,
 започващи и свършващи във пет,
 защото в пот
 обектите заливаме
 и скъсаните нерви
 са безчет...

При нас е тежка работа
без свършване,
при свръхвисоки норми
при това,
а Лустрото е другаде
 и славата!
Животът ни се тътри
ей така!...

Не ни потупват бащински
 по рамото...
По господарски
 само ни гълчат!
Ний винаги
участваме във драмата...
И нашите кошмари
 имат плът!...
28.06.1973г. Белмекен

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??