21 oct 2015, 18:20  

За приказките селски в махалата 

  Poesía » Otra
238 0 0

За приказките селски в махалата


 Говорехме си в махалата,

 когато в село бях дете,

 за властващите, за Съдбата,

 и за какво ли още не.


 На властниците бяхме контра,

 защото те не бяха с нас .

 Че комисарите са една банда,

 дошли с руснаците на власт!


 Тук всички бяха безпартийни.

 Но стана един комунист.

 Той в споровете ни стихийни,

 кълнеше се, че  е най- чист.


 Контрираха го в махалата,

 че той е вече антихрист,

 и сменя цветовете на нещата,

 за да е верен комунист!


 Но скоро спорът ни престана...

Не разрешихаме кой е чист!

 Във Пловдив той пищова хвана...

.... Затуй бе станал комунист!

 19.03.2014г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??