За рождения ти ден
На А.
Минават дните и сезоните…
По-често са подобни на вагоните,
Потропващи по релси монотонно.
Друг път са простичко мълчание тягостно-отровно.
Веднъж обаче в календарната година
И в таз’, която иде и таз’, която ей сега отмина
Живее ден един… необикновен
За другите безличен, за мен-благословен!
Денят, в който си родена
И срещна те душата ми смирена.
Аз зная че го помниш ти,
Но също знай, че този ден навеки в мене ще гори!
17-18/02/2024
© Владимир Велев Todos los derechos reservados