26 nov 2014, 22:43

За себе си 

  Poesía
444 0 3

Напук на теб ще бъда силна.
Напук на теб ще казвам "Не!".
Напук на теб ще съм различна.
Напук на теб... Не съм дете.

Не съм покорната, добра съпруга,
която забелязва само теб.
Не съм... Не ме превръщай в друга -
жена по твой стереотип.

Аз няма да те чакам вечер вкъщи
с хиляда най-отбрани ястия,
чудейки се пак ли ще се мръщиш
и дали за тебе съм мечтаната жена.

Живея бързо, на високи обороти.
Не съм от подредените дори.
Не съм нахална. Зная свойта стойност
и мразя грубите шеги.

Оковите не нося твърде дълго.
И не обещавам, че не ще боли.
Не те възпирам да вървиш при друга.
Ако искаш, просто остани.

© Румяна Неделчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??