28 ago 2023, 20:48

За шлифера на Бога 

  Poesía
625 1 12

Откраднали са шлифера на Бога!

Така ли? Как, защо, ...дали?

Да питам аз не знам дали ще мога

тоз що за него се държи.

 

Нали там щом веднъж се хване,

не би го пуснал и насън,

да може вечно ще остане,

дорде не го замести друг чапкън.

 

А може би е бил по кройка стара,

а може би го сменят със балтон,

а може би перат го в ...Ниагара,

а може би го тупат ... във Херсон.

 

Навярно сам Бог го е оставил

във пункт за шлифери на БЧК-а*,

тъй всички хора равни е направил

без шлифер Божи във ръка.

 

 

 

***********************************

(в памет на Тодор Колев)

 

Тоз който скрадна го, Боже,

бял ден да не види ...ма хич,

жена кат иска - да не може

и цял живот да кара стар Москвич!


* контейнер за дарение на дрехи и реликви на Български Червен Кръст

 

Вдънивено от "Откраднали са шлифера на Бога" на ИнаКалина

https://otkrovenia.com/bg/stihove/otkradnali-sa-shlifera-na-boga

 

© Веселин Банков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??