Мило звучи думичката „мама",
с колко любов и почит е изпълнена тя.
Като нея друга няма,
защото идва тя от нашите сърца.
И затова аз ти казвам, мамичко свята,
обичам те безкрай!
Ти за мен си най-важна на земята
и без теб настъпва моят край!
Любяща и нежна си, мила мамо,
със силен дух и красота.
Искам да ти прошушна само,
че като теб няма и на край света.
Като слънце си ти за мен,
защото сгряваш ме с твоята целувка
и с теб започва моят светъл ден,
облян от твоята майчина милувка.
Аз усещам те винаги до мен
и в трудности, и в нищета.
Ти ми помагаш да не изпадам в плен
на тъй лошата самота.
© Николета Todos los derechos reservados