24 may 2013, 10:02

За вълците и хората 

  Poesía » Filosófica
750 0 9

В този свят е доказано - никой не мрè!

Продължава животът ни после.

Във началото той е само антрè -

влез, събуй се! Дошъл си на гости.

 

Съблечи се, горещо е - огън гори.

Ще те черпят една лимонада.

Но понеже сме вълците много добри,

ще открием на виното ада.

 

На стената ще видиш, забити с пирон,

изречения няколко Божи.

А животът предлага проектозакон -

сам спасявай си вълчата кожа.

 

Ако в джоба държиш зареден пистолет,

вероятно е той да не гръмне.

Ще си легнеш отново във десет без пет

със страха си дали ще осъмнеш.

 

В този свят е доказано - никой не мрè!

Дай да пием със тебе по водка.

Ти не пиеш? Не пушиш? Това е добре,

но се движиш с пияна походка.

 

И не знаем къде сме. И има ли край.

Неумиране май ни се случи.

А ръмженето вълче премина във лай

на загубило двора си куче.

 

Ю. Терзийска

© Юлия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??