6 feb 2018, 22:29

За залеза 

  Poesía » Filosófica
179 0 0

  ЗА ЗАЛЕЗА

 

Щом Слънцето трепти да зайде,
на края си на своя Ден,
ти търсиш нишата да найдеш
и в своя край се убеден!

 

И всичко ти е непознато!
Къде си тръгнал да вървиш?!
Ще се държиш ли за земята
и с всичко ще се примириш!

 

Или с крилата на душата,
ще тръгнеш нейде да летиш,
и в този свят на непознато,
ще търсиш да се сътвориш!

 

И в този миг щом не си тука,
единствен миг не оспорим,
за тебе "зло" ли е  или "сполука",
ще видиш ти през този дим!
31.01.2018г.София

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??