21 oct 2007, 12:17

Зад стъклото 

  Poesía
754 0 1

Очи нямаше, за да види,
тя нямаше думи, да каже.
Мечти нямаше, в  които да вярва,
нямаше спомени даже.


Тя нямаше мисъл, ясна и светла,
жар нямаше в нея дори,
а той сърцето и търси дълбоко,
гледа я с тъжни очи.


В синята бездна на погледа скръбен
блестеше надежда една,
щеше да счупи стъклото студено -
безкрайно той вярва в това.


В стъклен затвор, крещяща от болка,
красивата млада душа,
ранена жестоко, студена и сива,
тя плащаше чужда вина.


А той удряше силно стената прозрачна,
удря я с голи ръце.
Стъклата очите красиви деряха,
по-тъмни от нощтно небе.


Очи имаше, с  които да гледа -
"Обичам те" казваше тя;
сърце имаше, с което да чувства...
Жестоко е всичко това!

© Мила Атанасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??