20 sept 2017, 1:11

Заменливи 

  Poesía » De amor
381 2 4

Мислев ќе те сакам до смртта

и два-три чекори понатаму,

а се предадов на краток занес.


Сега кога ќе ги затворам очите

ја слушам својата мирна совест

и химната за пораз што ја пејат камењата.


Дај ми ја храброста

ќе ти ја дадам вистината

и на крајот сите ќе бидеме заменливи.

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??