16 ago 2009, 23:29

Замряла в стиха... 

  Poesía
571 0 15

                                                                               ... sessiz çığlığım bu...*

 

есента загнездила е

в пазвата ми песен

и по листата

срича

деня…

 

препъва се сутрин

в ръждиво безвремие

а после

разстила

снага…

 

по скални пътеки

рисува те нощем

бродира лицето ти

тихо сълзи  

 

а после замира

в мен като бдение

и бавно

в плътта ми

гори…

 

а капки надежда

разплисква морето

напира по пясъка

търси брега…

 

и бавно потегля към теб –

безметежно

 

по лунна пътека

танцува

с мига…

 

и колкото повече струните шепнат

и колкото повече стихва деня

 

една босонога

мечта

ме докосва

 

на прага

замряла

в стиха…

 

 

 

                                         (* мълчалив крясък)

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??