23 ene 2014, 12:37

Замяната 

  Poesía » Otra
326 0 0

 

Замяната

 

Във тая нощ по своему разкошна,

ела Любима, да си помечтаем-

е вярно е, богатства аз не нося,

но мога да ти дам:  мечти  на заем!...

 

Дори не искам после да ги връщаш,

ще бъдат вечно твои, ако кажеш.

С богатствата, ти знаеш, не е също,

че те се връщат и на празник даже...

 

Звездите мога да ти дам, Прекрасна,

Луната ако искаш- ще я имаш

и Любовта ми още не угаснала-

тя твоя е, побързай и вземи я,

 

но нея трябва да ми върнеш после,

че тя единствена от всичко ми остана,

та някой ден вместо Любов да прося

за шепа Обич ще я дам в замяна!..

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??