27 ene 2021, 9:39

Запазих 

  Poesía » De amor
202 0 2

Запазих деня, в който те имаше, 
скрих го на светло. Беше, и толкова.
Да не сивее под открито небе -
да е у мен, сърдечно и стоплено.

Попитай, навярно забравил си този -
денят с твой ръце се отвори,
утрото чак затрептя, занемя.
Подари ми червените рози! 

Не беше сезон в, който рози цъфтят
не беше и сезонът на лято... 
Да можеха дните да се поспрат - 
да можеха... но отлетяха!

Днес зимен дъжд вън заваля
и постила студената зима -
ледени пътища прави пред нас,
а денят моли - рози, да има!

Денят, не струва пукнат петак,
без очи на любима -
гледа, като несретен глупак - 
нощта ни сърдита... заспива! 
Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??