15 may 2019, 10:12

Заплетен казус 

  Poesía » Filosófica
429 0 0

Земята ни отглежда.

Радва ни се кратко...

и ни поглъща като Кронос

с предбрачната любов на богомолка.

Прескъпо плащаме за всеки бонус,

за капризите на детския си разум.

Неразрешим Вселенски казус...

Без адвокати,без арбитри.

Ищцата пише закони,

сама решава

дали да отсече клона,

на който ни приютява.

Без сянка на помирение

без инстанции,без обжалване

Няма място за игри и корупция.

И двете страни са в неведение

присъдата за Земната липосукция

Вселената в чия полза ще постанови.

Може би двете ни ръце

са вируса в планетната програма

Земята плаща непростима грешка

поемайки рeкурс.

Плаща дълга на двете ни ръце

превърнали отдавна

живата й плът в ресурс

© Диана Кънева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??