8 ene 2007, 15:37

Запя ти Джижи, тъжна песен 

  Poesía
674 0 1

 

Към Геновева


Запя ти Джижи,
тъжна песен.
Не! Най-тъжна,
пята досега,
защото Слънцето
с болна сянка
обгърна
твойта самота.
Сред мрака
се въртиш във кръг -
за тебе
други хора няма,
защото повсеместният недъг
ни хвърли
в черна яма.
Запей за общата неволя -
към Либия
поглед ти хвърли
и в тебе
ще възникне воля,
която болката ти ще спаси.
Слънцето
тогава ще просветне -
до себе си
ще сетиш твой любим:
когато мъка се отметне,
ще можеме
да полетим.

© Валери Рибаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Радвам се, че си го разбрала правилно, защото така ще има полза.
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??