20 ene 2021, 10:52

Заради две очи 

  Poesía » Otra
250 2 5

Заради две очи... Била съм млада,
безкрайно и до болка ми горча.
Но махнала с ръка, ей тъй, с досада,
ме дръпна лудост: Стига! Доскуча̀!

 

А аз съм и сама нетърпелива,
раздавам без да жаля и съвсем,
реших, че на нрава ми не отива,
да хленча жално. Ето ти проблем!

 

Младежът клюмна: Коравосърдечна!
Реши го и забрави ме, и край!
Но, както казах, в минало далечно,
бях млада. Глупава не казах май.

 

Заради две очи... И не, че не болеше,
остана сноп изписани листа̀.
Намерих ги и сякаш вчера беше...
Дали не се размеквам, с възрастта?

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??